Informasjonskapsler er et hjelpemiddel som brukes for å holde rede på brukerinnstillinger, sidebesøk og hvilke valg brukeren gjør på en hjemmeside. Artsdatabanken bruker informasjonskapsler i de fleste av våre nettapplikasjoner.

Samtykke

Ved å benytte Artsdatabankens nettsider samtykker du i at vi kan etterlate informasjonskapsler i din nettleser. De fleste moderne nettlesere (Google Chrome, Internet Explorer, Firefox, Safari, Opera, etc.) er innstilt på å akseptere informasjonskapsler automatisk. Dersom du ønsker å deaktivere informasjonskapsler for din nettleser, kan du gjøre dette via nettleserens sikkerhetsinnstillinger. 

Du kan lese om hvordan du slår av lagring av informasjonskapsler lenger ned i dette dokumentet.

Hva er en informasjonskapsel?

En informasjonskapsel, ofte kalt cookie, er en tekstfil som lastes ned og lagres på datamaskinen når du besøker et nettsted. Informasjonskapselen kan benyttes til å lagre tidligere brukerinnstillinger, registrere hvilke sider du besøker og hvilke valg du gjør mens du bruker dem. Du kan lese mer om informasjonskapsler og hvordan du bruker ved å klikke på hjelp i nettleseren din.

Hva bruker Artsdatabanken informasjonskapsler til?

Artsdatabanken benytter ikke informasjonskapsler i den hensikt å kartlegge enkeltbrukeres bruksmønster eller annen informasjon som vil kunne krenke personvernet.

Artsdatabaken bruker informasjonskapsler til følgende formål:

  • for å lagre brukerinnstillinger — som f.eks. visningsspråk
  • for å håndtere pålogging og sesjoner
  • for å samle statistikk til å forbedre Artdatabankens nettsider

Artsdatabanken får brukerstatistikk fra Google Analytics. Det medfører at din bruk av våre nettsider, inklusiv din IP-adresse, kan bli overført til Google. Artsdatabanken benytter Google Analytics sin anonymiseringsfunksjon som sørger for at de siste sifrene i brukerens IP-adresse blir maskert ved innsamling. IP-maskeringen skjer så snart data er mottatt av Google Analytics innsamlingsverk, før det blir lagret, og blir behandlet i tråd med Googles personvernpolicy.
Anonymiseringsfunksjonen til Google Analytics
 

Hva informasjonskapsler brukes til på Artsdatabankens nettsider

Informasjonen under gjelder for:

 

Slik kan du slette informasjonskapsler

Ønsker du å slette informasjonskapslene eller sørg for at det ikke blir lagret flere, kan du endre innstillingene i nettleseren din.

Google Chrome

Internet Explorer

Mozilla Firefox

Safari

Opera