Arten kål er ein av verdas viktigaste matplantar med kulturformene hovudkål, blomkål, brokkoli, rosenkål, grønkål og knutekål mellom fleire andre. Alle desse er foredla frå ein kystplante i Vest-Europa, og alle er så foredla at dei ikkje klarar seg utan hjelp av menneske i norsk natur.

Les hele beskrivelsen

Navn og taksonomi

Vitenskapelig navn:
Brassica oleracea L.
Synonymer:
Brassica oleracea var. acephala DC.
Bokmål:
kål
Nynorsk:
kål
Nordsamisk/Davvisámegiella:
gálla
Vitenskapelig navn ID:
101118
Takson ID:
222040
Gå til Nortaxa for flere detaljer

Kategori

Fastlands-Norge

Forvekslingsarter

Registrerte funn

Laster funn i kart...

Registrerte funn i Norge

0 Funn totalt
0 Funn denne uken
0 Funn i dag

Page cited as

Artsdatabanken: Kål Brassica oleracea

Hentet fra https://artsdatabanken.no/arter/takson/222040