Eikedynekjuke er en lysfarget kjuke med hard konsistens og ofte oransjefarget kant. 

Eikedynekjuke Perenniporia medulla-panis er en sjelden kjuke som finnes i løvskog og som vokser på eik og andre løvtrær. Et typisk voksested er inne i hule eikekjemper. Dette er en lysfarget kjuke med hard konsistens og ofte oransjefarget kant. Arten kan lett forveksles med andre lyse resupinate kjuker, og de sikreste kjennetegnene er mikroskopkarakterer. Eikedynekjuke er kjent fra Vestfold, Telemark og Aust-Agder.

Nøkkelkarakterer

Fruktlegemene er ettårige til flerårige og er vanligvis resupinate, men enkelte ganger smalt utbøyd. Konsistensen er seig til korkaktig. Poreflaten er variabel i farge og kan være korkfarget, kremfarget eller lyst gul. Porene er runde og 4–7 per mm.

Hyfesystemet er trimitisk. Skjelett- og bindehyfer er variabelt dextrinoide i Melzer's reagens.

Cystidier er fraværende.

Basidier er 16–27 x 7–11 μm og bredt kølleformete med en smal basis.

Basidiosporer er 4,5–6 x 3,5–4,5 μm og bredt elliptiske til eggformete. De er vanligvis tilflatete, tykkveggete og svakt til sterkt dextrinoide i Melzer's reagens.

Substrata. Kjuken vokser på døde løvtrær slike som Acer, Adenocarpus, Alnus, Betula, Castanea, Cistus, Corylus, Crataegus, Cytisus, Daphne, Echinospartum, Erica, Eucalyptus, Fagus, Fraxinus, Hypericum, Olea, Pistacia, Prunus, Robinia, Quercus, Tilia og Viburnum

Utbredelse. Arten følger nordgrensen for eik.

Bemerkninger. Arten er karakterisert av tykkveggete, variabelt dextrinoide sporer og variabelt dextrinoide, ganske tynne og buete skjelett- og bindehyfer. Makroskopisk er arten karakterisert ved seige, flerårige fruktlegemer med vanligvis korkfarget poreflate.

Eikedynekjuke Perenniporia medulla-panis fra Eidavatnet i Forsand kommune.