Flokekjuke Loweomyces wynneae er en sjelden kjuke som finnes i rik edellauvskog og vokser på morken ved av særlig alm og ask. Den kjennes igjen på den flokete kanten og på voksemåten på morkent ved og plantemateriale på bakken. Det er foreløpig (2023) få funn av flokekjuke i Norge fra Oslo, Akershus og Telemark.

Nøkkelkarakterer

Fruktlegemene er ettårige med stilk. Den er vifteformet og opptil 4 cm bred og 4 cm lang. Hattene er tynne og bøyelige og ofte med planterester. Hatten er okerfarget til blekt rosa beige. Porene er kantete og oftest 3–4 per mm. Som fersk har den en lukt lik den av Fomitopsis pinicola.

Hyfesystem: dimitisk.

Cystidier er fraværende.

Basidier er 15–20 x 5–6 μm og klubbeformete.

Basidiosporer er 3,5–4 x 2–2,5 μm og eggformete til halvrunde.

Substrata. Kjuken vokser på platerester, kvister og blader fra løvtrær og bartrær slik som Picea, Acer, Betula, Fagus, Fraxinus, Hedera, Prunus, Robinia, Quercus, Salix, Tilia og Ulmus.

Bemerkninger. Arten kjennetegnes av sine vifteformete fruktlegemer som utvikles på strø og røtter. Videre har den rosa til lys gulbrun (buff) poreflate og små eggformete til halvrunde sporer som karakteriserer denne arter.