Grønn fåresopp Albatrellus cristatus danner mykorrhiza med eik, i tørr eikeskog. Grønn fåresopp har en brun hattoverflate med gule og grønne farger som er karakteristiske for arten. Den skilles fra de andre artene i Albatrellus-slekten på habitat og på de gule og grønne fargene. Arten er kjent fra eikeskogssonen langs kysten på Sørlandet.

Nøkkelkarakterer

Fruktlegemene er ettårige og stilket. Stilken er grønnlig og opptil 10 cm lang og 2,5 cm tykk. Hatten er sirkelformet eller lobet og opptil 13 cm i diameter. Øvre overflate er brun til gulgrønn eller olivenfarget. Hatten er usonet, fint håret eller med nupper av sammenklistrede hyfer. Den er vanligvis noe oppsprukket. Poreoverflaten er hvit til gulgrønn som frisk og blir rosa eller tydelig rødlig som tørr. Porene er sirkelformete til kantete og 2–4 per mm. Porelaget blir blekt rødlig hos tørkete eksempler og er opptil 6 mm tykk.

Hyfesystemet er monomitisk. Konteksthyfene er tynn- til tykkveggete, har enkle skillevegger og er 5–20 μm i diameter. De er amyloide i varierende grad. Tramahyfene er mer ensartete i diameter og måler 2,5–4,5 μm i diameter. Både kontekst og trama blir blekt røde i KOH.

Basidier er 25–35 x 7–10 μm med enkle skillevegger ved basis.

Basidiosporer er 5–7 x 4–5 μm og bredt elliptiske. De har svakt fortykkete vegger og er svakt amyloide i Melzer's reagens.

Substrata. Arten vokser på bakken i løvskog.

Bemerkninger. Det gulgrønne, og rødlige porelaget på tørkete eksemplarer, er diagnostiske karakterer for grønn fåresopp.