Teglkjuke Daedaleopsis confragosa er en seig hattedannende kjuke med soner og rødbrune farger. Porelaget blir rosa til brunt ved trykk. Disse fruktlegemene er funnet ved Kajalunden på Rygge i 2016.

Teglkjuke Daedaleopsis confragosa er en vanlig kjuke som vokser på dødved av selje, men er også funnet på andre løvtrær. Arten finnes i fuktig løv- og blandingsskog. Dette er en seig hattedannende kjuke med en overflate som har soner og rødbrune farger. Porelaget er først gråhvitt, og blir rosa til brunt ved trykk, og det varierer fra rene lameller til avlange porer. Teglkjuke finnes spredt i hele landet.

Nøkkelkarakterer

Fruktlegemene er ettårige og hattedannende og har en avsmalnende basis. Kjuken er seig til korkaktig og opptil 12 cm bred. Hatten er matt og oker til svakt brun. Den er vanligvis sonet og bølgete i overflaten. Porene er lett fiolettbrune som ferske og blir rosa ved riping. Porene er variable og er enten runde eller radiært forlenget og opptil 1 mm i diameter. De kan også være daedaloide (labyrintiske).

Hyfesystemet er trimitisk.

Cystidier er fraværende.

Dendrohyphidia er til stede i hymeniet og poreåpningene, men kan være vanskelig å observere i tørre fruktlegemer.

Basidier er 30–45 x 4–5 μm og smale.

Basidiosporer er 9–11 x 2–2,5 μm og sylindriske.

Substrata. Arten er mest vanlig på Salix-arter, men er også funnet på andre løvtrær slik som Alnus, Betula, Castanea, Carpinus, Corylus, Cratageus, Fagus, Fraxinus, Juglans, Malus, Populus, Prunus, Pyrus, Quercus, Sorbus og Tilia.

Teglkjuke Daedaleopsis confragosa er en vanlig kjuke som vokser hovedsakelig på dødved av selje. Her ved Kajalunden, Rygge, i 2016.