Orekjuke kjennes igjen på de taksittende tette koloniene av brune hatter på or. 

Orekjuke Inonotus radiatus er en vanlig kjuke som vokser i blandingsskog på or. Den er brun med myk konsistens. Arten kjennes igjen på de taksittende tette koloniene av brune hatter på or. Orekjuke finnes nord til Trøndelag.

Nøkkelkarakterer

Fruktlegemene er ettårige. Hattene sitter enkeltvis eller i trappeformete grupper. De er ofte triangulære i snitt og opptil 3 x 5 x 1,5 cm. Hatten er gulaktig brun til rødlig brun. Den er konsentrisk sonet. Poreflaten er først blek gulaktig brun og blir mørkere brun med alderen. Porene er kantete og 2–5 per mm.

Hyfesystem: monomitisk.

Hymenial setae er 14–35(–50) x 7–12 μm og oftest ventricose, ofte med oppsvellet basis, sjelden rette og spisse. De er tykkveggete, rette eller bøyd og vanligvis ikke utstikkende eller noe utstikkende.

Basidier er 15–17 x 5–6 μm og bredt elliptiske.

Basidiosporer er 5–6,5 x 3–4,5 μm og smalt elliptiske til eggformete. Sporene fremtrer dextrinoide i masser.

Substrata. I Europa er den særlig vanlig på Alnus, men kjent fra et stort antall av løvtrær som Betula, Carpinus, Corylus, Fagus, Fraxinus, Juglans, Prunus, Pyrus, Quercus, Rosa, Salix, Sambucus, Sorbus, Syringa, Tilia og Ulex.

Bemerkninger. Arten er den mest vanlige Inonotus i det sentrale og sørlige deler av Fennoskandia og ellers i Europa. Normalt lett å gjenkjenne på grunn av de tallrike trekantete brune fruktlegemene.