Tofargekjuke Gloeoporus dichrous er en vanlig kjuke som finnes i løvskog og blandingsskog og vokser på dødved av løvtrær. Den kjennes best igjen på konsistensen som er myk eller gelatinøs og porelaget som er rødt til lillafarget med hvit kant. Tofargekjuke finnes i hele landet.

Nøkkelkarakterer

Fruktlegemene er ettårige og resupinate til hattformete. Kjuken vokser oftest trappeformet med flere små, hyllelignende, smale og forlengete hatter. Hatten er hvit til kremfarget og med konsentriske soner i forskjellige nyanser. Kanten er bølgete. Poreflaten er først lett rødlig og senere mørk purpurfarget. Kanten er hvit og bred. Porene er runde til kantete og 4–6 per mm. De er grunne og opptil 1 mm dype.

Hyfesystemet er monomitisk.

Cystidier og andre sterile hymeniale organer er fraværende.

Basidier er 14–20 x 3–4 μm.

Basidiosporer er 3,5–5,5 x 0,7–1,5 μm og allantoide til sylindriske.

Substrata. Arten er angitt fra død ved av tallrike slekter av løvtrær slik som Alnus, Acacia, Betula, Carpinus, Corylus, Eucalyptus, Fagus, Fraxinus, Myoporum, Olea, Pittosporum, Platanus, Populus, Prunus, Quercus, Salix og Tilia, stedvis på bartrær (Abies) og på døde poresopper slike som Inonotus spp. og Fomes fomentarius

Bemerkninger. Arten er vanligvis lett å gjenkjenne på grunn av den dyprødlige poreflaten og det hvite, bomullsaktige kjøttet og hatten. 

Tofargekjuke Gloeoporus dichrous har et rødt til lillafarget porelag med hvit kant.