Kartleggingsenheten omfatter sedimentbunn dominert av silt og sand i karplante- og mosebeltet i noe kalkfattige innsjøer. Denne finnes i innsjøer med kalkfattig berggrunn i nedbørfeltet, uavhengig av størrelse.

Noe kalkfattig (2,8 mg Ca/l) plantebelte med fin innsjø-sedimentbunn (silt, D50 < 0,0063 mm) i Espedalsvatnet i Gausdal kommune. Stivt brasmegras Isoëtes lacustris og tusenblad Myriophyllum alterniflorum.

Økologisk karakteristikk

Kartleggingsenheten omfatter beltet fra strandkanter og så langt ned mot dypet som planter vokser. Den tørrlegges sjelden fordi den ligger under normal lavvannstand og inneholder ofte vannplanter. Noe kalkfattig berggrunn med sandstein og glimmerskifer, gneis med amfibolitt eller gabbro i nedbørfeltet kan gi grunnlag for denne kartleggingsenheten.

Identifisering

Vannprøve, forekomst av vannplanter og vurdering av substratets kornstørrelse og dybde.

Utbredelse og regional fordeling

Forekommer i innsjøer i hele landet uavhengig av størrelse, i nedbørfelt der berggrunn og sedimenter er noe kalkfattige.

Viktigste forvekslingsenheter

Kartleggingsenheter med nærliggende trinn for LKM-ene KA Kalkinnhold, DL Dybderelatert lyssvekking og DK Dominerende kornstørrelse.