Skall

Det tynne skallet er innvendig og gjennomsiktig. Omrisset av skallet er avrundet avlangt sett ovenifra. Åpningen er stor, kanten er glatt og strekker seg hele lengden av skallet. Toppen av skallet (apeks) er nedsunket. Skallet har en umbilikalkanal (umbilicus). Skallets overflate er glatt. Størrelsen på skallet varierer mellom 1,3–3,2 mm.

Kropp

Kroppen er hvit, og hodeskjoldet smalner mot baksiden og mangler en midtlinje. Vevet som dekker skallet (mantelen) er tynt. Mantelen har en forlengelse under sneglen (pallial flik). som er tydelig adskilt fra foten. Denne arten har store synlige øyne.

Anatomi

Det hannlige reproduksjonssystemet, målestokk =  250 μm. Forkortelser: pk: peniskammer, pr: prostata, bs: blindsekk.

Raspetungen (radula) består av 14 tannrekker med en ytre sidetann og en indre sidetann. Midttannen (rachidie) mangler. De ytre sidetennene er kurvet med avrundete tupper og en bred base. De indre sidetennene er kurvet med avrundete tupper og en bred base, og den indre kanten har dentikulasjon. Kråsen (tyggemagen) er avrundet og er ikke dekket av muskelfiber. Kråsen inneholder ingen plater. Det hannlige reproduksjonssystemet består av en lang, tynn og innviklet prostata, som smalner mot det tubeformete peniskammeret. Det er en blindsekk på den tykkeste delen av prostata.

Økologi

Finnes på dyp mellom 212-219 m på gjørmebunn med mye sand.

Utbredelse

Kun kjent fra Norge og finnes sørvest for Lofoten øyene og vest for Sørøya, Finnmark.

Referanser

Ohnheiser LT og Malaquias MAE (2013). Systematic revision of the gastropod family Philinidae (Mollusca: Cephalaspidea) in the northeast Atlantic Ocean with emphasis on the Scandinavian peninsula. Zoological Journal of the Linnean Society 167(2): 273-326. DOI: 10.1111/zoj.12000.