Parksandkjuke Coltricia confluens er en sjelden kjuke som vokser på bakken på rikt organisk strø, funnet under løvtrær som Acer, Quercus, Prunus og Ulmus. Den kjennes igjen på at den vokser vanligvis i grupper med flerstilkete fruktlegemer, og har uregelmessige hatter som er innskåret i lober og bølget. Den er beskrevet fra Nederland og er funnet i Danmark og sørlige Sverige. Det er få funn av den i Norge.

Nøkkelkarakterer

Fruktlegemene er ettårige og stilkete. Hattene er uregelmessige og innskåret i lober og bølget. Den vokser vanligvis i grupper med flerstilkete fruktlegemer som er opptil 7 cm i diameter og 2–5 mm tykke i midten. Hatten er silkehåret og mørk til lett rustbrun. Den er svakt sonet og ofte med svake radiale furer eller striper. Poreflaten er rustbrun, og porene er kantete og 2–4 per mm.

Hyfesystemet er monomitisk. Den har to typer av generative hyfer, begge med enkle skillevegger, a) hovedsakelig rette, rustbrune og 4–8 μm brede med tallrike skillevegger b) vridde og blekt gulaktige og smale, med få skillevegger. Disse hyfene er spesielt vanlige i kontekst og den sentrale del av stilken. Hyfene på hatten er tykkveggete og med distinkt dikotom forgreining. De er blekt gulaktig brune og 3–8 μm i diameter.

Setae og andre sterile hymeniale organer er fraværende.

Basidier er 15–25 x 5–7 μm og kølleformete.

Basidiosporer er 6–9(–10) x 3,5–5 (–5,5) μm og elliptiske til sylindrisk elliptiske. De er noe dextrinoide i Melzer's reagens.

Substrata. På bakken på rikt organisk strø. Den er funnet under trær slik som Crataegus, Acer, Quercus, Prunus og Ulmus.

Utbredelse. Sørlige deler av landet.

Bemerkninger. Den ligner på sandkjuke og skiller seg ved at den har sammensatte fruktlegemer med innskåret og uregelmessige hatter, foruten på økologien.