Klumpkjuke Abortiporus biennis er en sjelden kjuke som vokser på bakken i løvskog og finnes på begravd ved av edelløvtrær. Den kjennes igjen på sin voksemåte på bakken, og med sin rødbrune hattoverflate, korte stilk og porelaget som har et labyrintisk mønster og rødner ved trykk.

Nøkkelkarakterer

Fruktlegemene er ettårige og stilket. Stilken er beige og opptil 5 cm lang og 1,5 cm tykk. Hatten er vanligvis enkeltvis, men noen ganger hylleformet. Den er nesten sirkelformet til vifteformet, og den er opptil 15 cm i diameter når den er sirkelformet. Øvre overflate er hvit til blekt brun. Poreoverflaten er lys oker og porene er kantete eller daedaeloide og 1–3 per mm.

Hyfesystemet er monomitisk. Generative hyfer med bøyler.

Gloeocystidia er sjeldne til rikelige og uregelmessige i form. De er bredt kølleformete til sylindriske med oppsvulminger og sammensnøringer og måler 7,5–8,5 μm i diameter og er opptil 75 μm lange.

Basidier er 23–35 x 5–6,5 μm og med en basal bøyle.

Basidiosporer er 4–6,5 x 3,5–5 μm og bredt elliptiske til eggrunde.

Chlamydosporer er til stede i kontekst og er subglobose og glatte og måler 7–10 μm i diameter.

Substrata. Den vokser ofte på bakken fra røtter til arter i tallrike løvtreslekter slik som Acacia, Acer, Alnus, Arbutus, Betula, Carpinus, Castanea, Celtis, Ceratonia, Citrus, Crataegus, Cydonia, Cytisus, Eucalyptus, Fagus, Fraxinus, Ligustrum, Malus, Olea, Philadelphus, Pistacia, Populus, Prunus, Pyrus, Quercus, Robinia, Rosa, Salix, Syringa, Tilia og Ulmus. Den er sjelden på bartrær. 

Bemerkninger. Klumpkjuke skiller seg fra lignende stilkete poresopper ved sine rikelige gloeocystidier og chlamydosporer.