En tjeneste fra Artsdatabanken

Her kan du opprette varsel slik at du får tilsendt en e-post når observasjoner av en art eller gruppe av arter blir lagt til i Artskart.

Varslingstjenesten er innrettet slik at du velger hvilke arter du vil ha tilsendt varsel om når nye observasjoner blir rapportert i Artsobservasjoner eller når nye datasett blir lastet opp til Artskart. Du kan også velge arter med rødliste- eller fremmedartsstatus. Dersom du ikke vil ha varsling for artsfunn i hele landet, kan du begrense varslet til geografiske områder som fylke eller kommune.

Du har også mulighet for å velge hvor ofte du vil bli varslet. Tidsintervallet i antall dager bestemmer hvor ofte du får tilsendt e-post om nye observasjoner. Et tidsintervall på sju dager betyr at du får en e-post en gang i uka med alle nye observasjoner den siste uka.

Når du får eposten med varslet du har abonnert på, kan du klikke på lenkene og få opp detaljinfo om artsfunnet i Artskart. I e-posten er det også en lenke til en nettside der du kan se alle dine varsel og eventuelt endre og redigere disse.