Kartleggingsenheten omfatter ikke-lagdelte vannmasser i klare, noe kalkfattige, relativt grunne små innsjøer, tjern og dammer med middels komplekst fiskesamfunn.

Reinsvatnet (3,9 km2 og største dyp < 15 m), som har et middels komplekst fiskesamfunn bestående av ørret Salmo trutta, ørekyt Phoxinus phoxinus og sik Coregonus lavaretus (Lillehammer kommune). 

Økologisk karakteristikk

Kartleggingsenheten omfatter klare, noe kalkfattige vannmasser med middels komplekst fiskesamfunn, i innsjøer som er så små og/eller grunne at temperatursjikting (sprangsjikt) om sommeren mangler. Mangelen av sprangsjikt gjør at vannmassene kan sirkulere hele den isfrie perioden. Et middels komplekst fiskesamfunn fører ofte til nedbeiting av de middels store til store artene av krepsdyrplankton. Noe kalkfattig berggrunn og løsmasseavsetninger i nedbørfeltet, som sandstein og glimmerskifer, gneis med amfibolitt eller gabbro, er typisk for denne kartleggingsenheten.

Identifisering

Vannprøve, måling av siktedyp/dyp, temperaturmåling og kartlegging av fiskesamfunn.

Utbredelse og regional fordeling

Kartleggingsenheten forekommer på Østlandet, med noe kalkfattige bergarter i nedbørfeltet, hovedsakelig der det er satt ut sik Coregonus lavaretus.

Viktigste forvekslingsenheter

Kartleggingsenheter med nærliggende trinn for LKM-ene FS Fiskesamfunnskompleksitet, KA Kalkinnhold og HU Humusinnhold.