Du kan nå søke om å få dekt reise og opphold til årets utgave av #hack4no, som er et hackaton med åpne data fra offentlig sektor. Artsdatabanken og 12 andre statlige etater og virksomheter bidrar med data til arrangementet, som går av stabelen 28. og 29. oktober.

En lang rekke etater har de siste årene frigitt store mengder data som kan brukes i forskjellige apper og tjenester. Nå inviterer de til en kombinert idekonkurranse og datasamling på Hønefoss den siste helgen i oktober, hvor målet er å få fart på verdiskapingen og datatrafikken.

Invitasjoner er gått ut blant annet til gründermiljøer, kodeklubber og skoleklasser med programmering som valgfag.

Har du en god idé og/eller erfaring med Artsdatabankens åpne data? Fortell oss om det, så spanderer vi kanskje turen til #hack4NO på deg!

Kreative evner

Deltakerne oppfordres til å bruke sine ideer og kreative evner til å utvikle nye måter å bruke statens data på. Arrangørene på sin side stiller med en rekke eksperter som skal hjelpe deltakerne med å realisere ideer, løse utfordringer og skape verdier.

Vinnerne på #hack4no får oppfølging av store teknologiselskaper over tid, og de beste går videre til en nordisk finale i Helsinki. I tillegg vil det laget som best bruker Artsdatabanken sine data bli invitert til en oppfølgingsdag hos Artsdatabanken i Trondheim.

Artsdatabanken stiller med data

Artsdatabanken vil være til stede på hele #hack4NO arrangementet, og tilby åpne biologiske data som deltakerne kan bruke i kreative prosesser for å utvikle nye løsninger, produkter og tjenester. I videoen under kan du høre mer om hvilke data Artsdatabanken har å tilby.

Les mer om:

Møteplass

 - #hack4no er en møteplass der de som tilbyr åpne datasett, utviklere, designere og kreative personer møtes for å utforske og jobbe sammen. #hack4no gir deg innsikt i mulighetene åpne data gir, sier fungerende avdelingsdirektør Marit Mellingen i Difi.

 - Vi tror det ligger et stort verdiskapingspotensial her, legger prosjektleder Sveinung Engeland i Kartverket til, og fortsetter:

 - Vi vil at flere skal oppdage den skattkisten som det offentlige forvalter og bruke dataene i nye, nyttige digitale produkter og tjenester.

Ministeren kommer!

Den første som er påmeldt #hack4no, er kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner, som skal foreta den offisielle åpningen fredag 28. oktober. I alt er det plass til 500 deltakere, 250 voksne - og 250 barn/ungdommer! Parallelt med voksen-hackatonet holdes nemlig også junior-hackathon i samarbeid med «Lær kidsa koding», hvor barn og ungdom blant annet får lære å kode og å lage apper og kart.

Om #hack4NO

  • #hack4no er et hackathon (sammensatt av “hacke” og “maraton”) hvor kreative hoder, deriblant programmerere, møtes for å utvikle ideer og bruke data.
  • Holdes på Hønefoss 28. og 29. oktober i regi av Kartverket og Difi i samarbeid med ytterligere 10 etater
  • Følgende dataforvaltere stiller med data i tillegg til Kartverket: Kulturrådet, Riksantikvaren, Meteorologisk Institutt, Statens vegvesen, Riksarkivet, Artsdatabanken, Brønnøysundregistrene

Kontaktperson:

Wouter Koch, Artsdatabanken

Epost: Wouter.Koch@artsdatabanken.no
Mobil: 471 61 982